Izomfáradtság kezelése

Izomfáradtság kezelése

De számos egészségi állapot izomfáradtságot is okozhat.

Ezek az orvosi állapotok magukban foglalják:

 • Rhabdomyolisis
 • Gyulladásos betegségek, például artritisz
 • Burns
 • krónikus veseelégtelenség
 • Izomdisztrófia

Az izomfáradtság kezelése

Ha az izomfáradtság a fárasztó aktivitás vagy az öregedés eredménye, a kezelés általában a kezelés, a kezelés általában a kezelés, a kezelés általában a kezelés. szükségtelen. Más esetekben az orvos megpróbálja azonosítani az izomfáradtság mögöttes okát és kezelést kínál.

Erre példa az, amikor az orvos egészséges táplálkozást és rendszeres testmozgást javasol, ha az elhízás izomfáradtságot okoz. Mivel az ember elveszíti a súlyát, észre kell vennie, hogy izomfáradtságuk idővel javul.

Nincsenek hivatalos útmutatások az izomfáradtság tünetekként történő kezelésére. De számos lehetőség van az emberek számára, akiknek izomfáradása tapasztalható az erőteljes tevékenység vagy az öregedés miatt.

szintetikus termékek

amfetaminok, efedrin és koffein olyan szintetikus termékek, amelyek elősegítik az izomfáradtság elleni rezisztenciát. Ezek a termékek néha gyakoriak a sportban a teljesítmény javítása érdekében.

2005-ben a Doppingellenes Világügynökség arról számolt be, hogy a sportban a kábítószerrel való visszaélés eseteinek több mint fele amfetaminokat és efedrint vesz igénybe.

Másrészt a koffein továbbra is legális a sportban, és hasonló hatással van az izmokra. A nagy dózisú koffein javíthatja az atlétikai teljesítményt edzés közben.

A koffein hozzájárulhat az izomfáradások csökkentéséhez többféle testmozgás után, például a futás vagy a súly edzése után.

Természetes termékek

Több természetes termék is segíthet, ha egy személy izomfáradtságot tapasztal a testmozgás vagy az öregedés miatt. A

A ginzeng gyógynövény, amelynek számos lehetséges egészségügyi előnye van, például az izomfáradtság enyhítése.

A tantárgyról szóló kutatások 2017. évi áttekintése szerint a Red Ginseng javíthatja az izom teljesítményét az emberekben a súlyzós edzés során.

A fokhagyma szintén csökkentheti az izomfáradást. Ugyanez a 2017. évi áttekintés arról számol be, hogy a nyers fokhagyma növeli, hogy az egerek mennyi ideig futhatnak egy futópadon, és milyen gyorsan gyógyulnak.

A kísérleti és a molekuláris gyógyászat kutatási tanulmánya azt is sugallja, hogy a fokhagyma fokozhatja a szívbetegségben szenvedő emberek futópadán történő futás toleranciáját.

Táplálkozási kiegészítők

Az izomfáradtsághoz három fő kategória létezik a táplálkozási kiegészítők számára:

étrend -kiegészítők

Az étrend -kiegészítők olyan termékeket tartalmaznak, mint például multivitaminok vagy halolaj.

Az étrendben nincs bizonyos tápanyagok izomproblémákhoz vezethetnek. Például a D -vitamin hiánya izomfáradtságot okozhat. Az étrend -kiegészítők segíthetnek elegendő táplálkozást biztosítani az izmok egészségének megőrzéséhez.

ergogén AIDS

Sokan használják az ergogén AIDS -t, például a kreatint a sportban az izomteljesítmény javítása érdekében. Ez egy természetben előforduló sav, amely elősegíti az izmok energiájának biztosítását a mozgás során.

A kreatin olyan ételekben van, mint a vörös hús és a tenger gyümölcsei. Kiegészítőként is kapható.

Sport ételek

A sport ételek különféle anyagokat tartalmaznak, amelyek energiát biztosítanak az izmok számára és javítják a teljesítményt. Például az energiaital, a Red Bull szénhidrátok, taurin és koffein keverékét tartalmazza.

Ezek a termékek azt sugallhatják, hogy segítenek csökkenteni az izom fáradtságát, de ezeknek az állításoknak a tudományos bizonyítékai hiányoznak.

Mikor kell orvoshoz fordulni

Mindenkinek, akinek izomfáradtsága van, beszéljen orvossal, ha ez nem a testmozgás vagy az öregedés eredménye.

Az egészségügyi szakemberek felmérhetik a kórtörténetet és teszteket végezhetnek az ok azonosítása érdekében.

Bizonyos esetekben az izomfáradtság jelezheti a mögöttes egészségi állapotot. Orvosi ellátás nélkül az állapot súlyosbodhat, és további problémákat okozhat.

Takeaway

Az izomfáradtság kényelmetlen lehet és megzavarhatja az ember mindennapi életét. A fárasztó aktivitás vagy az öregedés az izomfáradtság gyakori okai. Időnként az izomfáradtság a mögöttes egészségügyi állapot jele. Ezekben az esetekben fontos orvoshoz fordulni.

Az izomfáradtsághoz sokféle kezelés létezik. Az orvosok célja a probléma mögöttes okának kezelése. Azt is javasolhatják, hogy más kezelések is javítsák az izomteljesítményt és megakadályozzák a fáradtságot.

 • Testfájdalmak
 • Idősek/öregedés
 • Sportgyógyászat/fitnesz

Az orvosi hírek ma szigorú beszerzési irányelveket és rajzokat tartalmaznak Csak a szakértői vizsgálatokból, az egyetemi kutatóintézetekből, valamint az orvosi folyóiratokból és egyesületekből. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

szerkesztői politika elolvasásával.

Mit kell tudni a mustárolajról

mustárolaj a mustármüzem magjából származik. Gazdag, egyszeresen telítetlen zsírsavakban, amelyek úgy tűnik, hogy csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának valószínűségét. Az olajjal történő főzés azonban súlyos kockázatot jelenthet, különösen a gyermekek számára.

Az emberek már régóta használtak mustárolajat a főzésben és az alternatív gyógyászatban. Általános az ázsiai, nevezetesen indiai konyhákban. Az olaj erős íze egy olyan vegyületből származik, amely szintén jelen van a tormában és a wasabiban.

A mustárolaj gazdag, egyszeresen telítetlen zsírsavakban, ami azt jelentheti, hogy a szív- és érrendszeri egészség javát szolgálhatja. Ez egy olyan vegyületet is tartalmaz, amelynek gyulladásgátló tulajdonságai lehetnek.

A mustárolaj használata azonban ellentmondásos, és a potenciális kockázatok annyira nagyok, hogy az Élelmiszer- és Gyógyszerügynökség (FDA) tiltotta annak felhasználását a főzésben.

Ez a cikk megvitatja a mustármagolaj előnyeit és kockázatait.

kardiovaszkuláris előnyök

A mustárolaj gazdag egységes zsírsavakban. A kutatók következetesen azt találták, hogy az étrendbe bevont zsírsavak bevonása csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

Egy szisztematikus áttekintés azt találta, hogy az egyszeresen telítetlen zsírsavakban gazdag étrendben alacsonyabb vérnyomás és kevesebb testzsír volt, mint mások, akik kevesebbet fogyasztottak ezekből a savakból. A testzsír és a magas vérnyomás magas aránya növeli a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

Míg a mustárolaj magas szintű ilyen zsírsavakat tartalmaz, az avokádó és az olívaolaj többet tartalmaz.

Fontos megjegyezni, hogy ezek a potenciális előnyök valószínűleg nagyon kicsik, összehasonlítva más tényezőkkel, amelyek befolyásolják a kardiovaszkuláris kockázatot. A mustárolaj fogyasztása nem kompenzálja a széles körben egészségtelen étrendet vagy a fizikai aktivitás hiányát.

Gyulladásgátló potenciál

A mustárolaj tartalmaz egy vegyületet, amely hasznos lehet a gyulladás csökkentésére: allil-izotiocianát.

Egy tanulmány megállapította, hogy az allil-izotiocianát gyulladásgátló potenciállal rendelkezik. A tanulmány szerzői megfigyelték ezt a hatást a sejttenyészetekben, amelyek olyan sejtek, amelyeket a kutatók ellenőrzött környezetben növekszenek. Ugyanakkor azt is megállapították, hogy az egerekben a gyulladásgátló hatás sokkal kisebb volt.

Egy újabb tanulmány eredményei azt mutatják, hogy az allil -izotiocianát csökkentette a gyulladást, és számos egyéb előnye volt a vastagbélgyulladásban szenvedő egerekben, ami a vastagbél gyulladását okozza.

A gyulladás az egészségügyi problémák széles skálájának jellemzője, és számos tünetet okozhat. Ha az allil -izotiocianát csökkentheti a gyulladást, a mustárolaj segíthet ezeknek a kérdéseknek a kezelésében. Jelenleg azonban nagyon kevés bizonyíték van az ötlet alátámasztására.

Táplálkozási tartalom

A mustár Európában őshonos növény. Számos fajta létezik, és a magok összetevők sok ételben és fűszerben.

mustárolaj előállítása magában foglalja ezeket a magok nyomását vagy őrlését. Az olaj sokkal erősebb, mint a mustárnak nevezett fűszer. A

mustárolaj elsősorban egyszeresen telítetlen zsírsavakból áll. 100 gramm (g) mustárolajban vannak:

 • 59 g monosat telített zsírsavak
 • 21 g többszörösen telítetlen zsírsavak
 • 11 g Telített zsírsavak

Az olajban lévő allil -izotiocianát a mustárnak erős ízlését adja, és bizonyos egészségügyi előnyökkel járhat. Ez a vegyület olyan ételekben is jelen van, mint a torma és a wasabi.

Veszélyek és mellékhatások

A mustárolaj súlyos kockázatot jelenthet, mivel magas szintű erukinsavat tartalmaz.

Ez az egyszeresen telítetlen zsírsav több olajban van jelen. Kis adagokban az erukinsav biztonságos, de a magasabb szint veszélyes lehet.

Az állatok kutatása azt jelzi, hogy hosszú ideig az erukinsav szívbetegséget okozhat, úgynevezett miokardiális lipidózis.

Nem világos, hogy az emberek ugyanazt a hatást tapasztalják -e, de a magas szintű erukinsav kockázatot jelenthet bizonyos csoportokra, például gyermekekre.

2016 -ban az FDA figyelmeztetést adott ki, hogy a mustárolajat nem biztonságos a főzés során, mivel magas erukinsavtartalma van. Ez azt jelenti, hogy az FDA nem engedélyezi főzőolajként való felhasználását az Egyesült Államokban.

Hogyan kell használni

Soha nem biztonságos a tiszta mustárolajat a főzéshez vagy az étrend -kiegészítőként történő felhasználáshoz. A legjobb, ha elkerüljük az étkezést vagy az ivást.

A mustárolaj aktuális alkalmazása

mustárolaj kapható illóolajként. A legbiztonságosabb módszer annak felhasználására, hogy hígítsuk egy hordozóolajban, és felhordjuk a bőrre.

Az emberek nem szabad diffundálni a mustár illóolajat olyan közelében, aki allergiás lehet rá. Szájdokegve, a mustár illóolaj mérgező.

Takeaway

A mustárolaj gazdag egyszeresen telítetlen zsírsavakban, és lehet bizonyos egészségügyi előnyök. Az ötlet alátámasztására azonban kevés közvetlen tudományos bizonyíték van.

A mustárolaj súlyos egészségügyi kockázatot jelenthet, és az FDA tiltja annak felhasználását a főzésben.

A jövőben több kutatás jobban meghatározhatja a mustárolaj használatának biztonságát. Addig a legjobb, ha elkerüljük a terméket.

 • Kardiovaszkuláris/kardiológia
 • Táplálkozás/étrend
 • Elhízás/fogyás/fitnesz

Az orvosi hírek ma szigorú beszerzéssel rendelkeznek Irányelvek és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból, az akadémiai kutatóintézetekből, valamint az orvosi folyóiratokból és egyesületekből származnak. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

szerkesztői politika elolvasásával.

Mit kell tudni az omega-3 zsírsavakról

omega-3 zsírsavak vannak jelen az élelmiszerekben és az étrend-kiegészítőkben. Segítenek a testben lévő összes sejt körüli membránok számára.

Az omega-3 zsírsav három típusa létezik:

 • Alfa-linoleninsav (ALA)
 • Eicosapentaenosav (EPA)
 • A docosahexaenosav (DHA)

ala többnyire növényi olajokban, például chia magokban, lenmagban és dióban van jelen. A DHA és az EPA többnyire jelen vannak a hidegvíz zsíros halakban, például makréla, lazac, hering és szardínia.

Az ember teste kis mennyiségű ALA -t konvertál DHA -ra és EPA -ra. Az étkezési kiegészítők (ODS) Hivatala szerint az Egyesült Államok legtöbb embere elegendő ALA -t kap étrendjében. A szakértők még nem határozták meg, hogy mennyi DHA -nak és EPA -nak szüksége van egy személyre.

Lehetséges előnyök

A sejtek testének alapvető fenntartásán túl a kezdeti kutatás összekapcsolta az omega-3 zsírsavakat más egyéb egészségügyi előnyökkel.

Ugyanakkor sok olyan kutatás, amely ezeket a kapcsolatokat demonstrálja, a korai szakaszban vagy az állatokon végzett kísérletekre támaszkodik.

Általánosságban, amíg a tudósok további kutatásokat végeznek, nem egyértelmű, hogy az omega-3 zsírsavak milyen mértékben részesülnek az embernek, amely meghaladja a test sejtjeinek alapvető fenntartását.

Az OD-k megjegyzik, hogy a tanulmányok kimutatták, hogy az emberek, akik halakat esznek, amelyek az omega-3 zsírsavak kulcsfontosságú forrása, általában alacsonyabb a hosszú távú betegségek kockázata, mint azok, akik nem esznek hal.

Ugyanakkor nem világos, hogy ez az omega-3-ok miatt, amelyeket a halak tartalmaznak, vagy valami mást. Ezenkívül, ha az omega-3-ok miatt a halak tartalmaznak, akkor nem egyértelmű, hogy az Omega-3 kiegészítőket szedő személy ugyanazok az előnyökkel jár-e. A

csökkentheti a gyulladást

A British Journal of Clinical Pharmacology című cikk szerint a kutatás kimutatta a DHA -t és az EPA -t a gyulladás folyamatának csökkentésére, amely kapcsolódik a különféle kardiovaszkuláris betegségekhez.

Ugyanakkor, bár ezek a hatások nyilvánvalóak voltak az állatkísérletekben, az emberekkel végzett klinikai vizsgálatok kevésbé voltak meggyőzőek. A

rheumatoid arthritisben szenvedő embereknek úgy tűnt, hogy részesülnek a hal-olaj-kiegészítők szedésében, ám a gyulladásos bélbetegségben vagy asztmában szenvedő embereknek nem volt egyértelmű előnye.

csökkentheti a szívroham esélyét

Az ODS szerint van néhány bizonyíték arra, hogy az omega-3 kiegészítők szedése csökkentheti a szívrohamban szenvedő személyek kockázatát. Az OD-k azonban megjegyzik, hogy más tanulmányok nem találtak kapcsolatot az omega-3 kiegészítők és a kevésbé esélye között, hogy egy személy általában kardiovaszkuláris problémákat okoz.

A Journal of Physiology and Biochemistry Journal felülvizsgálati cikke kimondja, hogy ez egy ellentmondásos kutatási terület, amely még mindig vita tárgyát képezi.

A Nemzeti Komplementer és Integrációs Egészségügyi Központ (NCCIH) szerint a kutatók kimutatták az omega-3-okat, amelyek segítenek az ember trigliceridszintjének csökkentésében. A trigliceridek zsírok, és ha egy személynek ez túlzott, akkor inkább a szív- és érrendszeri betegségek veszélye.

Az NCCIH azonban rámutat arra, hogy az omega-3-okat tartalmazó gyógyszerek az Egyesült Államok Élelmezési és Gyógyszerügynökségének (FDA) jóváhagyásával rendelkeznek a magas trigliceridszint kezelésére, bár ugyanez nem vonatkozik az omega- 3 kiegészítők dietonus magyarország további információ itt.

A 2018-as tanulmány azt sugallta, hogy az omega-3 kiegészítők szedése az afrikai amerikaiak számára előnyös lehet. A kiegészítőt kapó fekete résztvevők 77% -kal csökkentek a szívrohamban, mint a placebót.

Segíthet az elhízás leküzdésében

A Journal of Nutritional Biochemistry-ban egy cikk kimondja, hogy az emberek kutatása még nem mutat omega-3 kiegészítőket, hogy segítsenek az ember fogyásában. Lehet, hogy segíthetnek az embernek, hogy abbahagyják a súlyt, bár nem egyértelmű, hogy pontosan hogyan tehetik ezt.

Hozzájárulhat a csecsemők egészségéhez

Az NCCIH kiemel egy tanulmányt, amely azt mutatja, hogy a nagy dózisú halolaj-kiegészítő anyák gyermekei kevésbé voltak asztma, mint Anyák, akik placebót vettek. Az NCCIH azonban azt is megjegyzi, hogy más tanulmányok ellentmondnak ennek a megállapításnak.

Az NCCIH szerint az omega-3 kiegészítők mellékhatásai általában enyhe és magukban foglalhatják:

 • Rossz lélegzet
 • Rossz illatú izzadság
 • émelygés

Az OD-k megjegyzik, hogy ha egy személy antikoagulánsokat szed, amelyek olyan gyógyszerek, amelyek megakadályozzák a vérüket, akkor nagy adagok omega-3-kiegészítők szedhetnek vérzési problémákhoz vezet.

Összegzés

omega-3 A zsírsavak az ember táplálkozásának fontos részét képezik, és hozzájárulnak a test összes sejtjének alapvető egészségéhez. A legtöbb ember elegendő omega-3 zsírsavat kap az étrendben, hogy ezt elérje.

Az omega-3 zsírsavak kulcsfontosságú forrása a hal. Világos bizonyítékok vannak arra, hogy a több hal fogyasztása segíthet csökkenteni a szív- és érrendszeri betegségeket kialakuló személy esélyét. Még nem kell meggyőző bizonyíték arra, hogy az omega-3 kiegészítők szedése hasonló egészségügyi előnyökkel jár.

 • Kardiovaszkuláris / kardiológia
 • Táplálkozás / étrend
 • Elhízás / fogyás / fitnesz
 • Komplementer gyógyszer / alternatív orvoslás

Orvosi Hírek ma szigorú beszerzési iránymutatásokkal rendelkeznek, és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból, az akadémiai kutatóintézetekből, valamint az orvosi folyóiratokból és egyesületekből származnak.

Contents