A PTSD -t személyesen diagnosztizálni kell egy képzett szakember.

A PTSD -t személyesen diagnosztizálni kell egy képzett szakember.

Mikor keresse meg orvosát

Annak ellenére, hogy a legtöbb pelenkakiütés otthon gondoskodhat, vannak bizonyos esetek, amelyek indokoltak az orvoshoz való látogatást:

láz

PUS vízelvezetés

Súlyos bőrpír

Ha a fenti tippeket javítás nélkül kipróbálta

Ne felejtse el elvenni az összes olyan terméket, amelyet a kiütésen használt a találkozójára. és a piszkos tippek, amelyek tartalmazzák a csecsemő táplálkozásáról és fejlesztéséről szóló epizódokat, az új SIDS -megelőzési ajánlásokat, hogyan lehet a válogatós kisgyermekét enni, és még sok minden mást. A házban hívja fel az orvos Facebook és Twitter oldalait!

.

Baby Bum, Baby in Bath és Büdös pelenkaképek A Shutterstock jóvoltából. csak. Ez a tartalom nem helyettesíti az orvosi tanácsokat, és nem helyettesíti a saját személyes egészségügyi szolgáltatója általi orvosi megítélést vagy érvelést. Kérjük, mindig kérjen engedéllyel rendelkező orvosot az Ön területén az összes egészséggel kapcsolatos kérdéssel és kérdéssel kapcsolatban.

a szerzőről

sanaz majd, md

dr. Sanaz MID egy testület által tanúsított családi orvos, aki a Philadelphiai Drexel Egyetemi Orvostudományi Főiskolán végzett. Különleges érdekei a nők egészség- és betegképzési oktatásában.

Cserélheti a közös étrendi kapcsokat egészségesebb alternatívákkal az optimális zsírégetés érdekében. Olvassa tovább, hogy megtudja, mi ezek! – A hatalmas anyukával csinálok. Kattintson ide, ha további információt szeretne kapni, és csatlakozzon az egészségesebb, vékonyabb kereséshez!

Az egyik legnépszerűbb kérdésem, amelyet kaptam, az élelmiszer -helyettesítésekhez kapcsolódik – különösképpen, hogyan lehet cserélni a közönséges étrendi kapocsokat, amelyek nem feltétlenül nagyszerűek a zsírégetéshez, az egészségesebb kapocsokkal, amelyek nem vesznek tonnát A főzés ideje, hogy talán megtalálható egy élelmiszerboltban, vagy hogy könnyen megrendelhesse az internetet.

Itt található a Get-Fit Guy Food Subtitutions erőforráslistája. Az alábbiakban találhatók az alábbiakban, hogy néhány fantasztikus Get-Fit Guy által jóváhagyott recept. (Köszönet bloggeremnek és barátomnak, Mark Sissonnak sok ilyen ötletért!)

kenyér spenót kenyér sárgarépa dió kenyér kókuszliszt tekercsek arany len kenyér gluténmentes kenyér focaccia-stílusú len gluténmentes zsemle < /p>

chips/kekszet anya kekszet gabona mentes mandulakkekerek édesburgonya chips édesburgonya chips fahéjjal Kéreg

liszt mandula étkezés kókuszdió liszt

palacsinta mandula palacsinta kókuszdió palacsinta palacsinta mandula étkezés palacsinta

rizs karfiol rizs pilaf karivilos rizs cauliflower pesto rice

tészta nyári squash tészta spagetti squash és húsmártás alacsony szénhidrát-„lasagna” noodless lasagna “spagetti” húsmártással padlizsán lasagna

Mashed Potoes Broccoli-Carrot Mash Mashed Cauliflower Mashed Butternut Squash

tejtermék kókusztej mandula tej

snackek készítik a saját rángatóztatást n szárított gyümölcs fűszeres mandula

desszertek pite töltelék liszt nélküli pite kéreg gorilla torta nyers dió cupcakes tejmentes puding

Fantasztikus „Get-Fit Guy jóváhagyott” receptekkel

Tummyrumblr A háztartási ember dió konyhája Francesca 10 perces étkezést eszik chowstalker

Ha több kérdése van arról, hogy mely ételeket kell enni, hogy elősegítse a zsírvesztést, tegye azokat a fő hasa égési projekt oldalra, ahol Ön hozzáférhet még több zsírkiesési tanácsadáshoz, a 12 hetes hasi égő tervhez, valamint a videók és audiosok, amelyek zsírégetés-tanácsokkal vannak csomagolva. Csak információs célok. Ez a tartalom nem helyettesíti a saját egészségügyi szolgáltató szakmai megítélését. Kérjük, keresse fel az engedélyezett egészségügyi szakembert minden egyes kérdéssel és kérdéssel kapcsolatban.

a szerzőről

Ben Greenfield

Ben Greenfield Bachelor és Master diplomáit kapott az Idaho Egyetemen a sporttudomány és a testmozgás élettanában; Személyi edzés, valamint a Nemzeti Erő- és Kondicionáló Szövetség (NSCA) személyi edzése és kondicionálási tanúsításai; Sport táplálkozási tanúsítás a Nemzetközi Sport Nutrition Society (ISSN), a Serotta Nemzetközi Biciklizési Tanúsítványtól. Több mint 11 éves tapasztalattal rendelkezik az edzői szakember, a kollégiumi és a szabadidős sportolók számára az összes sportból, és mivel az ügyfelek százai segítettek a fogyás és a fitnesz sikerének elérésében. A két részből álló nézd meg sorozat első részében azonosítjuk a PTSD 5 tünetét, és a jövő héten beszélünk arról, hogy a gyógyulás hogyan történik, és mit tehetsz, hogy támogatást nyújtson a PTSD -vel rendelkező személyek számára – plusz, mit nem kell tenni !

Ellen Hendriksen, PhD hozzáértő pszichológus, 2016. október 21. 7-perces ReadEpisode #16 Play PAUSE Hallgassa meg a PTSD 5 jelét. Jelenleg lejátszási kérdéseket tapasztalunk a Safari-ban. Ha szeretné meghallgatni az audio -t, kérjük, használja a Google Chrome -t vagy a Firefoxot. Mindig készen áll a támadásra. A tengerentúli háborús övezetben vagy a saját háztartásának háborús övezetében a hiperarousal -t egyszerűen készen állnak. Ha azonban biztonságban vagy, akár a telepítés utáni, akár a visszaélés utáni, lehetetlennek tűnik kikapcsolni.

3. tünet: elkerülés. Ez egy nagy. Az agyad okos, és messze, távolról akar maradni, még távolról is, amely a traumával kapcsolatos. Például valaki, akit egy parkolóban támadtak meg, valószínűleg mindig távol marad az összes parkolóhelytől. Az autóbaleset túlélőinek gyakran nem kerülnek autóba. A traumatikus betörések áldozatai mozoghatnak.

Az elkerülés nem korlátozódik a helyekre; Ez magában foglalhatja a gondolatokat, az emlékeket és az érzelmeket is. Például sok túlélő nem tud vagy nem fog beszélni arról, hogy mi történt. Mások elkerülik bárki bízását. Az erős érzelmek is elkerülhetők – előfordulhat, hogy nem lesz képes szeretni, szeretetteljes, szexuális vagy szomorúnak érezni magát; Lehet, hogy nem tudja bánni a veszteséget. Az elkerülés alkohol vagy drogok felhasználásának formájában is megteheti az elsöprő érzések megakadályozására.

Lásd még: Honnan tudja, ha van ivásproblémája?

Az elkerülés gyakran messzemenő; A biztonság érdekében az elme széles pufferbe épül, a költségektől függetlenül. Például egy kollégámnak volt egy Claire nevű beteg, akit egy feltételezett barát támadott, miközben aludt. Ennek eredményeként Claire évekig töltötte el az alvást, azt hitte, hogy ez nem biztonságos, ami értelme volt, tekintettel a tapasztalatára. Kettős műszakban dolgozott, éjszakai órákat vett, és kávén élt, amelyet a munkamániás kultúránkban senki nem kérdezett. Csak azután, hogy vezetés közben elaludt, keresett segítséget, és végül összekapcsolja a pontokat.

4. tünet: Negatív gondolatok és érzések. Az én és a világról szóló negatív gondolatok a PTSD-ben közel állnak. Annak érdekében, hogy az elmét egy elképzelhetetlen élmény köré tekerjék, az agy mindenféle tornát végez: „Ha nem harcoltam volna vissza, akkor ez nem történt volna meg.” “Ha harcoltam volna, akkor ez nem történt volna meg.” “Az én hibám.” – Meg kellett volna halnom a haverom helyett. “Ha vonzónak látok, megtámadnak.” – Az önzőségem megölte. “Mindig sebezhető vagyok.” “Soha többé nem bízhatok senkiben.” “Nem érdemes megvédeni, ezért senki sem segített nekem.” A negatív gondolatok a kérdések formájában is felvethetik: „Mit tettem rosszul?” – Mit tettem, hogy megérdemlem ezt?

A negatív gondolatok gyors csúszást okoznak a negatív érzésekbe. Lehet, hogy visszavonulhat a világból, zsibbad, vagy nem érzi magát a harag mellett. Általános az is, hogy elveszíti érdeklődését az életed iránt, vagy képtelen képet képezni; Például úgy gondolhatja, hogy hamarabb meghal, mint más emberek, vagy nem fog elérni a mérföldköveket, mint például partner megtalálása, gyermekek szülése vagy az iskola végzettsége. Hasonlóképpen, nehezen érezheti a pozitív érzelmeket, mint például a szeretet vagy az öröm, és elveszíti érdeklődését az emberek vagy a fontos dolgok iránt. A legrosszabb esetben úgy érezheti, hogy az élet nem érdemes megélni, bárcsak meghalt, vagy megpróbálsz bántani magát. Kérjük, hívja a 911-et, vagy menjen a mentőszobába, ha attól tart, hogy nem maradhat biztonságban. Disszociáció. A mentálhigiénés szakemberek számára a legfrissebb diagnosztikai szabálykönyvben a DSM 5, a PTSD disszociatív altípusát határozták meg először. A disszociáció, amelyet széles körben leírtak, leválasztva van attól, aki vagy, mi történik, vagy a tested. A 2012-es tanulmányok sorozatában a PTSD-ben szenvedő emberek 12-30% -a, elsősorban súlyos tünetekkel és gyermekkori vagy felnőttkori szexuális traumákkal való kitettséggel, disszociatív tüneteket tapasztalt. A PTSD fejlődik, és megnehezítheti a kezelést. A túlélők, akik a trauma során disszociáltak, úgy érezhetik, hogy úgy érzik, mintha a testükön kívül lennének, és úgy érzik, mintha nem igazán történik, vagy lehet, hogy az emlékezetükben üresek vannak.

Még a trauma után is, a disszociáció a PTSD tüneteként fordulhat elő, leggyakrabban a triggerekre vagy a stresszre reagálva. Érzem, hogy nem vagy valóságos. Lehet, hogy tapasztalata van, hogy nem ismeri fel magát a tükörben, láthatatlannak érzi magát, robotnak érzi magát, vagy nézi például a kezét, és azt gondolja: „Ez nem a kezem.” Van még a derealizáció, vagy az a érzés is, hogy a világ nem valós, ami térbeli vagy álomként érezheti magát. Amikor a test fizikailag nem tud elmenekülni, az agy szélsőségekbe megy, hogy átjutjon a traumán, és érzelmi távolságot teremtsen, még meredek költségekkel is. közülük sok a kezelésben végzett kemény munka után ma jól teljesítenek. Mindkettőnek napi és lefelé tartó napjai vannak, és bár a trauma emlékei soha nem lesznek kellemesek, Kim és Larry működhetnek és továbbléphetnek, ahelyett, hogy a PTSD visszahúzódna a múltba.

Ha felismerte magát vagy az életedben fontos személyt a mai show -ban, kérjük, keressen képzett pszichológust vagy pszichiátert. A PTSD -t személyesen kell diagnosztizálni egy képzett szakember. És szerencsére a PTSD kezelhető. Legyen bátorsága, és ugyanolyan fontos, hogy legyen reménye.

Jogi nyilatkozat: Az összes tartalom szigorúan csak információs célokat szolgál. Ez a tartalom nem helyettesíti az orvosi tanácsokat, és nem helyettesíti a személyes egészségügyi szolgáltató orvosi megítélését vagy érvelését. Kérjük, mindig kérjen engedéllyel rendelkező orvosot az Ön területén az összes egészséggel kapcsolatos kérdéssel kapcsolatban.

oldalak

«Első‹ előző12 Az összes tartalom itt csak információs célokat szolgál. Ez a tartalom nem helyettesíti a saját mentálhigiénés szolgáltató szakmai megítélését. Kérjük, keresse fel az engedélyezett mentálhigiénés szakembert minden egyes kérdés és kérdéssel kapcsolatban.

a szerzőről

Ellen Hendriksen, PhD

dr. Ellen Hendriksen volt a hozzáértő pszichológus podcastja 2014 és 2019 között. Klinikai pszichológus a Bostoni Egyetem szorongás- és kapcsolódó rendellenességeinek (CARD) központjában. Ph.D. az UCLA -n, és befejezte képzését a Harvard Medical School -ban. Tudományos alapú, nulla ítéletének megközelítése rendszeresen szerepel a pszichológia, a Scientific American, a Huffington Post és sok más média. A debütáló könyve, a How To Your Oder: Csendes a belső kritikusod és a társadalmi szorongás feletti emelkedés, 2018 márciusában jelent meg. ?

Monica Reinagel, M.S., L.D. Jelenleg lejátszási problémákat tapasztalunk a Safari -n. Ha szeretné meghallgatni az audio -t, kérjük, használja a Google Chrome -ot vagy a Firefoxot.

Hogyan lehet biztonságosan gyorsítani

A böjt nem mindenkinek. Bár néhány ember leírja az eufórikus és energiát érez, mások ködösnek és betegnek érzik magukat. És ha terhes, cukorbetegség, súlyosan alsó súlyú, a műtéttől való visszatérés vagy súlyos egészségügyi állapota van, akkor nem szabad böjtölnie szoros orvosi felügyelet nélkül. Valójában az egészségi állapotú személyeket gyakran mentesítik a vallási böjt kötelezettségektől.

Ha egyik sem vonatkozik rád, és úgy gondolja, hogy szeretné kipróbálni az alkalmi böjtöt, íme néhány útmutató a biztonságos elvégzésére.

Tartsa röviden. Egyszerre nem kell böjtölnie, hogy a metabolikus vagy a fogyás előnyeit megkapja. Ahogyan néhány, az általam közzétett tanulmány bizonyítja, az étkezés minden második napon átugrása elegendő a szerény fogyáshoz. A böjt mindössze 20 órán keresztül egy időben elegendő az inzulinérzékenység és más anyagcsere -funkciók javításához. Nem javaslom, hogy menjen tovább 36 óránál.

Maradjon hidratált. A ramadán és a yom Kippur böjtölése általában víz nélkül mennek a böjtük során. Bár úgy tűnik, hogy nem tűnik tartós károk, gyakran kissé kiszáradnak. Ez az oka annak, hogy a ramadán ünnepek hagyományosan gyümölcsökkel, levesekkel és más hidratáló ételekkel kezdődnek. Ha nem vallási okokból böjtöl, mindenképpen igyon rengeteg vizet a böjt alatt.

Hagyja el az erőteljes testmozgást böjt közben. A jó séta rendben van, de nem jó ötlet maratont futtatni, vagy úszni az angol csatornát egy olyan napon, amikor nem annyira eszik, mint általában.

Kerülje a nehéz gépek üzemeltetését. Ne üzemeltetjen semmilyen nehéz gépet-például autóként-, amíg nem tudja, milyen érzés a böjt közben. A muszlim országokban az autóbalesetek hajlamosak felmenni a ramadán idején. Aztán megint lehet, hogy ez nem minden a böjt miatt. Egy jó rész az alvásmentességnek köszönhető. A családok és a barátok gyakran összegyűlnek, hogy megtörjék a böjtöt, és látogassák el a heves órákat – majd korán kelnek fel újabb étkezésre, mielőtt a böjt újra megkezdődik.

Optimalizálja a táplálkozást. Ha nem böjtöl, ügyeljen arra, hogy egészséges, tápláló ételeket eszik. Ha kevesebbet fog enni, akkor az étkezési táplálkozási minősége sokkal fontosabbá válik. Egy nap böjtölése, majd másnap a gyorsételben történő disznózis nem jelenti az egészségügyi napirend előrehaladását.

Ne menj túl alacsonyan. Ha a súlya elkezdi az egészséges súlytartomány alá merülni, akkor túl gyakran böjtöl, és a táplálkozási hiányosságok veszélye lehet. Nem biztos benne, mi az egészséges testtartományod? Egy linket teszek a kiállítási jegyzetekbe egy számológéphez.

Adminisztratív

Ezek a tippek az Ön információkhoz és szórakoztatásához rendelkezésre állnak, és nem szánták orvosi tanácsadásként. Mivel mindenki más, kérjük, dolgozzon az egészségügyi szakemberével annak meghatározásában, hogy mi a megfelelő az Ön számára. Keressen meg engem a Facebookon és a Twitteren.